Kan ik mijn kansen vergroten bij een roulettespel?

Bij kansspelen is er natuurlijk altijd een mogelijkheid om te winnen en om te verliezen. Natuurlijk wil je het liefste altijd winnen, maar juist bij kansspelen heb je dat zelf niet in de hand. Wanneer je echter speelt met echt geld, dan is het natuurlijk wel fijn als je je inzet niet verliest en juist wat extra’s overhoudt. Door de jaren heen zijn er enkele strategieën ontwikkeld die je kansen op het winnen bij een roulettespel kunnen verhogen.

Waar kun je het beste op inzetten?

Roulette is een spel dat iedereen kan spelen. Er zijn geen moeilijke regels waar je rekening mee moet houden en je kunt aan het einde van een ronde meteen zien of je gewonnen hebt of niet. Er zijn echter wel verschillende strategieën die je kunt toepassen wanneer je aan de roulettetafel zit om je kans een beetje te vergroten. Veel mensen die beginnen met het spelen van roulette, kiezen er meestal voor om op een aantal getallen in te zetten. Meestal zijn dit favoriete getallen of geluksgetallen. Anderen kiezen er juist voor om het op safe te spelen en zetten in op de grote groepen. Zo kiezen zij er bijvoorbeeld voor om altijd op zwart in te zetten of altijd op de even getallen. De kans dat je hierbij iets wint is dan ook een stuk groter. Omdat er echter de mogelijkheid is dat het balletje op geen enkele van de gekozen mogelijkheden valt, is het echter niet altijd verstandig om elke keer de grote groepen te kiezen. Daarom zijn er door de jaren heen enkele strategieën ontwikkeld die volgens sommigen een grotere kans hebben om uit te betalen dan het willekeurig plaatsen van fiches op getallen of groepen.

roulette-strategies

Verschillende strategieën

Er zijn bij de roulette verschillende manieren van inzetten mogelijk. Zo kun je natuurlijk kiezen om in te zetten op een specifiek getal, maar ook op een kruising of splitsing tussen twee of meer getallen die bij elkaar liggen. Doordat de getallen in een specifieke volgorde op het speelveld en op de roulettecilinder zijn afgebeeld, zijn er door de jaren heen enkele strategieën ontwikkeld waarvan men van mening is dat het je winkans vergroot.

Zo kiezen sommigen ervoor om altijd op de ‘jeu 0’ in te zetten. Dit zijn de 0 en de zes getallen die zich op de roulettecilinder om de 0 heen bevinden. Deze strategie wordt ook wel het zero-spel genoemd. Voor deze strategie heb je slechts 4 fiches nodig. Je zet namelijk een fiche op 0-3, eentje op 12-15, een fiche op 32-35 en de laatste zet je in op 26. Als het ballet je op de 26 terechtkomt, dan verdien je 35 maal de inzet. Komt het balletje op een van de andere zes getallen, dan verdien je 17 maal de inzet die je hebt gedaan. Gemiddeld kun je met deze strategie 1 op de 5 keer winnen.

01

Een strategie die iets gemakkelijker is, is de ‘One Hit Wonder.’ Met deze strategie kies je ervoor om keer op keer op hetzelfde getal in te zetten. Hierbij is de gedachte dat je binnen 36 ronden minstens een keer gewonnen moet hebben, wat betekent dat je altijd meer terug zou moeten kunnen verdienen dan je hebt ingezet. Een andere bekende strategie is het Martingale-systeem.

roulette-n008-1

Deze strategie werkt nooit bij kansspelen, want het werkt alleen met een 50/50 kans. Bij deze strategie kies je dus altijd voor of rood of zwart, of even of oneven getallen, of hoge of lage getallen. Bij het Martingale-systeem begin je met een basisinzet, dit is het minimumbedrag waar je je eerste ronde mee speelt. Wanneer je verliest, verdubbel je de inzet elke ronde totdat je een keer wint. Wanneer je gewonnen hebt, begin je weer bij je basisinzet. Dit zou moeten betekenen dat je altijd je verlies op kunt vangen doordat je elke keer hoger inzet. Wanneer je dan eindelijk wint, dan is de winst ook zo groot dat je je verlies meteen goedgemaakt hebt.
Helaas weten we inmiddels dat de kans dat je wint nooit 50/50 kan zijn vanwege de aanwezigheid van het getal 0. Dit systeem is dus niet feilloos. Ook niet omdat je nooit altijd de inzet kunt blijven verdubbelen. Tenzij je miljonair bent en speelt bij een casino zonder limieten – en die bestaan niet.